Fiksu laserkeilausdata on tuotantolaitoksille hintaansa arvokkaampaa

Jos haluat löytää esimerkiksi tiettyä lämmönsiirrintä, putkilinjaa tai venttiiliä koskevat dokumentit, tarvitset sitä koskevan laitetunnuksen. Jos et muista laitetunnusta, sinun täytyy etsiä se PI-kaaviosta. Kuinka tällaista tiedonhakua voitaisiin nopeuttaa?

Tässä artikkelissa kerromme, miten Reality Twin™ rikastaa realistista laserkeilausmallia prosessikaavioiden ja CAD-mallien sisältämällä tiedolla.

”Ei tästä prosessikaaviosta ota Erkkikään selvää!”

Laserkeilausaineistot sisältävät valtavasti dataa tuotantolaitoksen vallitsevasta tilanteesta. Reality Twin™ tunnistaa tekoälyavusteisesti kaikki tunnistettavissa olevat laitetunnukset suoraan 3D-skannauksista.

Yhtä lailla Reality Twin™ lukee myös PI-kaaviot, jolloin nämä kaksi tiedonlähdettä voidaan täsmäyttää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että löydät Reality Twin™:n hakutoiminnolla laitepositiot tai PI-kaaviovastaavuudet suoraan laserkeilausmallista.

Näin voit löytää myös etsimäsi dokumentit muutamalla klikkauksella.

Ja kun laserkeilausmalliin taltioidut laitepositiot on tunnistettu, ne voidaan esimerkiksi dokumentinhallintajärjestelmän välityksellä linkittää muuhun niitä koskevaan tietoon. Näin voit löytää myös etsimäsi dokumentit muutamalla klikkauksella.

Niin vain Erkkikin alkoi ymmärtää PI-kaavioita.

Laserkeilausmallin ja PI-kaavion vastaavuus Reality Twin™:ssä

Kuinka Reality Twin™ hyödyntää CAD-malleja?

Siinä missä putkilinjan 3D-skannausaineisto on pohjimmiltaan pistemäistä tietoa, sitä kuvaava CAD-malli kattaa koko sen reitin. Lisäksi CAD-mallit sisältävät monenlaista standardien mukaista attribuuttitietoa, kuten paineluokat ja materiaalit.

Esimerkiksi putkien uusimisen yhteydessä on tärkeää tietää putkien paineluokat, materiaalit ja laippojen tiivisteet.

Tiedon linkittämisen ansiosta löydät myös linjatunnusta koskevaa, muihin tietojärjestelmiin tallennettua tietoa.

Reality Twin™:ssä löydät kaikki tällaiset tiedot helposti hakutoiminnolla. Voit tehdä haun esimerkiksi linjatunnuksella, jonka jälkeen näet välittömästi sitä vastaavat CAD-mallit.

Tiedon linkittämisen ansiosta löydät myös linjatunnusta koskevaa, muihin tietojärjestelmiin tallennettua tietoa.

CAD-malli attribuuttitietoineen Reality Twin™:ssä

Mitä sinun tulisi muistaa tästä artikkelista?

  • Reality Twin™ koostaa tuotantolaitoksen laserkeilausdatasta, 360-kuvista ja CAD-aineistoista visuaalisen ja informatiivisen kokonaiskuvan.
  • Kun käytössäsi on laitepositioilla ja PI-kaavioilla rikastettu Reality Twin™, olet muutaman klikkauksen päässä etsimästäsi tiedosta.

Haluatko ottaa meihin yhteyttä? Jätä meille viesti, niin vastaamme pian.

[contact-form-7 id=”eb56749″ title=”Yhteydenottolomake 1″]