Kiireessä sinne tänne säntäily ei sovi tehdasmaailmaan

Tässä artikkelissa esittelemme Reality Twin™:in hyötyjä tuotantolaitoksen ja urakoitsijoiden välisessä vuoropuhelussa. Artikkelin päähenkilöinä toimivat Pertti ja Heimo, eri tehtaissa työskentelevät kunnossapitopäällikkökaverit. Pertti ja Heimo ovat oman alansa raudanlujia ammattilaisia, mutta tekevät töitään eri tavalla.

Muotoiltuja pohjallisia tarvitaan silloin, kun on jo liian myöhäistä

Kello on 7:43. Tehtaan toimistosiiven perimmäisessä nurkassa sähköpostejaan selailee Pertti, tehtaan vastaava kunnossapitopäällikkö. On käynnissä tehtaan vuosihuolto, ja puhelin pirahtaa taas.

Pertille soittaa telineurakoitsija, joka kertoo olevansa toisella puolella tehdasta, muttei löydä oikeaa sisäänkäyntiä. Ilmeisesti myös työohjeissa oli ollut jotain epäselvyyttä, eikä urakoitsija ole varma, mille venttiileille telineet tulisi rakentaa. ”Olen vartin päästä siellä”, Pertti sulkee puhelun.

Laskiessaan luurin työpöydälle, Pertin silmä osuu yhteen punaliputettuun sähköpostiviestiin. Siinä eräs toinen urakoitsija on viikkoa aikaisemmin pyytänyt työlupaa ja työohjeita huomiselle sovittuun levylämmönvaihtimen huollolle. Asia on jäänyt hoitamatta, kun tiedon löytäminen on kiireen keskellä ollut hankalaa.

Pertille tulee hiki ajatellessaan hoidettavien asioiden loputtomalta tuntuvaa listaa. Onneksi hän muisti aamulla vaihtaa turvakenkiin uudet, muotoillut pohjalliset. Kohta nimittäin juostaan.

Perjantai-iltana Pertti haluaa rentoutua. Hän suuntaa paikalliseen kuppilaan katsomaan Suomen peliä. Hän istuu naapuritehtaan vastaava kunnossapitopäällikkö Heimon pöytään.

Penkkiurheilun lomassa on aikaa vaihtaa työkuulumiset. Pertti kertoo, että vuosihuolto saatiin kuin saatiinkin maaliin, mutta helppoa se ei ollut. Heimo nyökyttelee ymmärtäväisenä.

Heimo ottaa puheeksi, kuinka heidän tehtaansa laserkeilattiin hiljattain, eikä se edes ollut kallista, ja aineisto lisättiin Reality Twin -ohjelmistoon. Sen jälkeen on säästetty niin hermoja kuin rahaakin.

Heimo käyttää Reality Twiniä – ole kuin Heimo!

Heimo kertoo, kuinka hän juuri edellisellä viikolla hyödynsi Reality Twiniä urakoitsijoiden kanssa seuraavasti:

Tarjousvaiheessa Heimolla on tapana pitää urakoitsijoiden kanssa palaveri, jossa työkohde käydään läpi Reality Twinin helppokäyttöisen, tehtaan todellista tilaa vastaavan 3D-mallin ja 360-kuvien avulla.

Viime kerralla palaveri koski huollettavia venttiilejä ja vaihdettavia pumppuja, mutta samalla katselmoitiin myös ATEX-alueet, sammuttimet ja hätäsuihkut. Palaverin jälkeen Heimo otti Reality Twinistä kuvakaappaukset, etsi sen sisältämiin laitepaikkoihin linkitetyt dokumentit, ja välitti kaiken tarvittavan tiedon urakoitsijalle.

Sillä kerralla kentällä vietetty aika väheni huomattavasti, ja ehdittiin suunnitella seuraavan päivän hommatkin.

Urakoitsijat ovat kertoneet, että tarkat ja visuaaliset lähtötiedot auttavat heitä tarkempien tarjouksien laatimisessa sekä huomioimaan paremmin työturvallisuusasioita. Ja kun asennustyöt valmistellaan laiteperustusten ja uusien putkilinjojen paikkojen ja korkojen mukaan, vältytään ylimääräisiltä kustannuksilta asennusvaiheessa.

Heimo arvioi, että Reality Twinin ansiosta tehdas säästää pelkästään kunnossapidossa vuosittain yli 100 000 euroa. Säästö perustuu laadukkaampaan tietoon, joka on helposti ja nopeasti saatavilla sekä jaettavissa sidosryhmien kesken. Tämän päälle tulevat vähintään yhtä suuret säästöt investointihankkeissa ja työturvallisuudessa, jotka on voitu ottaa aiempaa paremmin haltuun.

Ainoa huono puoli on, että Heimon on täytynyt käydä useammin lenkillä, koska töissä rappusia ei tarvitse ravata entiseen malliin.

Haluatko ottaa meihin yhteyttä? Jätä meille viesti, niin vastaamme pian.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Uutiskirje