Laserkeilaamalla erilaiset teollisuusympäristöt taltioidaan visuaalisiksi ja mittatarkoiksi 3D-malleiksi erittäin kustannustehokkaasti

Laserkeilaus on lasersäteeseen perustuva ylivoimainen mittausmenetelmä. Mitatessaan laserkeilain lähettää automaattisesti miljoonia lasersäteitä ympäristöönsä. Kun säteet kimpoavat takaisin, keilain taltioi matkalleen sattuneista esteistä erilaista dataa kuten koordinaatit ja värit. Nykyaikaiset laserkeilaimet taltioivat ympäristöstään myös korkealaatuiset 360-kuvat.

Teemme laserkeilausta useiden satojen suomalaisten ja ulkomaisten skannattujen teollisuuskohteiden kokemuksella. Käsittelemme joka kuukausi tuhansia skannausasemia dataa ja yhteensä käsiteltyjä asemia on kertynyt yli 100 000.

SolidComp-Laserkeilaus-tehdas-putkisto

Suunnittelun lähtöaineiston tuottaminen

Onko tuotantolaitoksesi prosesseihin tulossa muutoksia, jotka vaativat huolellista suunnittelua? Käsitelty laserskannausdata on yhteensopivaa kaikkien yleisimpien 3D-suunnitteluohjelmistojen kanssa. Suunnittelija voi suunnitella työasemallaan datan päälle uusia rakenteita, jolloin esimerkiksi törmäystarkastelut sekä asennettavuus- ja valmistuskatselmoinnit helpottuvat huomattavasti.

Laserskannausaineistomme ovat erittäin visuaalisia mittatarkkuudesta tinkimättä. Kuvassa on laserkeilaamalla tehty 3D-malli tehtaan putkistosta.

As built -skannaus ja mallinnus

Investointiprojekti on saatu maaliin laadukkaan laserkeilauksen avulla. Mitäs nyt? Koska toteutus ei aina vastaa täysin suunnitelmia, tässä vaiheessa on syytä dokumentoida lopputulokseen tulleet muutokset. Kunnolla tehty nykytilanteen as built -dokumentointi nimittäin vähentää uusissa investointiprojekteissa työtä merkittävällä tavalla.

Tuotamme asiakkaillemme tarvittaessa aineiston, jolla suunnitelmien ja toteuman erot nähdään heti. Huomaatko kuvasta, että suunnitelmat sisältävät ylimääräisen putken tai sitä ei ole asennettu, tikkaat ovat asentamatta ja perustukset ovat väärässä paikassa?

Reality Twin™ – omaisuudenhallinnan digitaalinen kaksonen

Kokonaisista tuotantolaitoksista voidaan laserkeilauksen avulla kustannustehokkaasti luoda tarkka ja visuaalinen tehdasmalli.

Kun tehtaan laserkeilausmalliin kytketään tietoa muista tietojärjestelmistä, lopputuloksena on ajantasainen, ymmärrettävä ja helposti kommunikoitava tilannekuva tuotantolaitoksen kaikkien toimintojen käyttöön.

Lue lisää Reality Twin™:stä

Toimitamme skannausaineistoa seuraavissa formaateissa:

  • Autodeskin tuotteisiin yhteensopiva ReCap-pistepilvi 360-kuvilla
  • Aveva E3D -yhteensopiva LFM ja LFD (Bubble, HyperBubble ja Solid PointCloud)
  • Autodesk Navisworks värillinen pintamalli (NWD)
  • Solidimallinnus pistepilvestä (DWG, STEP, IFC)
  • 360-kuplakuvat
  • Katselumallit selaimeen tai työpöytäkäyttöön
  • Pintamallit Catia, SolidWorks ja Inventor -ohjelmistoihin
  • PTS, PTX, FLS, E57, POD, TXT, XYZ -pistepilviformaatit
  • Monia muita harvinaisempia formaatteja

Käytössämme on Faron, Riegelin ja Leican mittalaitteet.

SolidComp-Laserkeilaus-tehdas-laitteet
Tehtaassa skannatun laitteiston 3D-malli
Pistepilvidatan käsittely ja analysointi
Laserskannausdatan analysointia

Kiinnostuitko laserkeilauspalveluistamme? Laita meille viesti, niin vastaamme sinulle pian:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Uutiskirje