16.8.2021

Laserskannaus ja tiedostomuodot

Toimitamme laserkeilausaineistoa useissa eri formaateissa lähes kaikkiin suunnitteluohjelmistoihin.

Pistepilvet todellisilla väreillä tai intensiteettiarvoilla

Skannaamme lähes poikkeuksetta värien kanssa, jolloin ainesto on mahdollisimman realistisen näköistä ja sisältää mahdollisimman paljon informaatiota. Pimeissä ja huonosti valaistuissa kohteissa voimme käyttää myös intensiteettiskannausta, jolloin tilaa ei tarvitse valaista.

Värillinen pistepilvi kuuluu vakiotoimitukseemme

Mesh-verkkomallit

Pistepilvistä voidaan generoida mesh-pintamalleja tekemällä pisteiden välille kolmiogeometriaa. Tällöin pistepilvi muuttuu pinnaksi, joka on selkeämpää ja paremmin hyödynnettävissä eri ohjelmistoissa. Tällöin tiedostokoko myös tippuu kertaluokkaa pienemmäksi, joten aineistoa on helpompi jakaa.

Pistepilvestä automaattisesti generoitu mesh-pintamalli ilman värejä
SolidComp-Laserkeilaus-tehdas-putkisto
Pistepilvestä automaattisesti generoitu mesh-pintamalli värien kanssa
Teksturoitu pintamalli Autodesk Navisworks-ohjelmistossa. Skannausmallien hyödyntäminen yhdistelmämallien tekemisessä ja projektikoordinoinnissa on helppoa Navisworksin avulla.

Pintamallinnukset pistepilvistä

Pistepilvestä voidaan mallintaa myös tieto- tai laitosmalli eri ohjelmistojen natiiviformaatteihin. Tällöin mallia voidaan muokata päivittää eri ohjelmistoilla koko laitoksen elinkaaren ajan. Mallinnamme eri rakenteet omille tasoille, jotta mallin käsittely on helppoa ja kätevää.

Toimitamme kokonaisia tehtaita 3D-mallinnettuina solidimalleiksi eri suunnitteluohjelmistojen natiiviformaateissa

Lisäksi toimitamme tarvittaessa myös 2D-pohjakuvia tai leikkauskuvia pistepilven pohjalta tehtyinä. Meiltä saa myös kattavat mittausraportit ja analyysit mittauksista.