25.2.2021

Palvelut

Laserskannaus

Skannaamalla saadaan tilasti 3D-malli nopeasti ja kustannustehokkaasti. Skannaamme tuhansia skannausasemia kuukausittain ja toimimme laajasti kaikilla teollisuuden aloilla. Käytössämme on Faron, Navviksen sekä Riegelin skannereita joten suuretkin kohteet saadaan skannattua vaivatta.

Fotogrammetria ja Ilmakuvaus

Droneilla saadaan skannattua ja kuvattua isoja alueita erittäin kustannustehokkaasti ja visuaalisesti. Nämä ovat erinomaisia työkaluja tehdas ja kaupunkialueiden taltioimiseksi 3D-malleiksi.

Koordinaatisto- ja kiintopistemittaus

Luomme, päivitämme, tarkistamme ja dokumentoimme tehtaiden laitoskoordinaatistoja. Puutteelliset dokumentit ja merkinnät tehdaskoordinaatistossa johtavat ajan myötä tehtaan mittausdatan hyödyntämisasteen heikentymiseen kun aineistot eivät ole sidottuina samaan koordinaatistoon. Tämä voi tulla myös kalliiksi kun eri koordinaatistoissa olevia aineisto hyödynnetään suunnittelussa ja rakentamisessa. Laadukas ja hyvin dokumentoitu koordinaatisto on tehtaan digitaalisen kaksosen perusta jonka päälle tehtaan 3D-mallia aletaan rakentamaan ja päivittämään. Koordinaatistomittauksissa käytössämme on Leican sekunnin ja kahden sekunnin robottitakymetrit, GNSS- sekä vaaituslaitteet.

Komponenttiskannaus

Pienempien komponenttien ja koneen osien skannaus kuuluu myös toimialaamme. Mikäli haluat tarkan 3D mallin koneenosasta tai rakenteesta niin ole yhteydessä asiantuntijaamme.

Rakenteiden analysointi

Skannausaineistoa ja 3D-malleja voidaan hyödyntää monissa erilaisissa analyyseissä, joissa etsitään poikkeavuuksia näiden väliltä tai muutoksia ajan saatossa. Teemme erilaisten laitteiden kuten myllyjen vuorausten kulumisanalyysejä sekä erilaisten kriittisten rakenteiden tarkistuksia ja mittauksia skannaustekniikoiden avulla. Esimerkiksi säiliöiden vallitilavuudet voidaan määrittää tehokkaasti laserskannauksella.

Mekaniikkasuunnittelu

Mittauksen lisäksi olemme myös suunnittelutoimisto, joten meillä on itsellämmekin erilaiset skannausaineistot päivittäisessä hyötykäytössä. Tämän takia ymmärrämme toiminnassamme suunnittelijoiden ja tehtaiden tarpeet ja työkalut kuten suunnitteluohjelmistot ja -järjetelmät.