25.2.2021

Palvelut

Laserskannaus

3D-skannauksella tilasta saadaan 3D-malli nopeasti ja kustannustehokkaasti. Skannaamme tuhansia skannausasemia kuukausittain ja toimimme laajasti kaikilla teollisuuden aloilla. Käytössämme on Faron, NavViksen sekä Riegelin skannereita, joilla suuretkin kohteet saadaan skannattua vaivatta.

Fotogrammetria ja ilmakuvaus

Droneilla skannataan ja kuvataan isoja alueita erittäin kustannustehokkaasti ja visuaalisesti. Droneskannaus soveltuu erityisesti tehdas- ja kaupunkialueiden taltioimiseksi 3D-malleiksi.

Koordinaatisto- ja kiintopistemittaus

Luomme, päivitämme, tarkistamme ja dokumentoimme tehtaiden laitoskoordinaatistoja. Lisäksi korjaamme puutteelliset dokumentit ja merkinnät tehdaskoordinaatistossa.

Kun aineistot eivät ole sidottuina samaan koordinaatistoon, heikentää se tehtaan mittausdatan hyödynnettävyyttä. Eri koordinaatistoissa olevat aineistot myös lisäävät suunnittelun kustannuksia. Laadukas ja hyvin dokumentoitu koordinaatisto on ennen kaikkea tehtaan digitaalisen kaksosen perusta, jolle tehtaan 3D-mallin rakentaminen ja päivittäminen sujuu soljuvasti.

Koordinaatistomittauksissa käytössämme on Leican sekunnin ja kahden sekunnin robottitakymetrit, GNSS- sekä vaaituslaitteet.

Komponenttiskannaus

Pienempien komponenttien ja koneen osien skannaus kuuluu myös toimialaamme. Mikäli haluat tarkan 3D-mallin koneenosasta tai rakenteesta niin ole yhteydessä asiantuntijaamme.

Rakenteiden analysointi

Skannausaineistoa ja 3D-malleja voidaan hyödyntää monissa erilaisissa analyyseissä, joissa etsitään poikkeavuuksia näiden väliltä tai muutoksia ajan saatossa. Teemme erilaisten laitteiden kuten myllyjen vuorausten kulumisanalyysejä sekä erilaisten kriittisten rakenteiden tarkistuksia ja mittauksia skannaustekniikoiden avulla. Esimerkiksi säiliöiden vallitilavuudet voidaan määrittää tehokkaasti laserskannauksella.

Mekaniikkasuunnittelu

Mittauksen lisäksi olemme myös suunnittelutoimisto, ja meillä on erilaiset skannausaineistot päivittäisessä hyötykäytössä. Ymmärrämme toiminnassamme suunnittelijoiden ja tehtaiden tarpeet ja työkalut kuten suunnitteluohjelmistot ja -järjestelmät.